Bratislava Panorama 01

Priatelia, srdečne Vás pozývame na veľkolepú umelecko-hudobnú párty súčasných bulharských umelcov.

Privítame jar, tak ako sa patrí, s bulharskou dynamikou a exhibíciou modernej bulharskej kultúry.

Učinkujú:
E.U.E.R.P.I. (Bulharsko) LIVE!
VOIN DE VOIN (Bulharsko) Performance
PARSIFAL (Brusel Belgicko) LIVE!
EMIL DOESN’T DRIVE (klub Jules Verne Sofia) DJ set

E.U.E.R.P.I. je sólový hudobný projekt Miryana Koleva. Jeho štýl je experimentálny psychedelický ambient, jeho hry sú kompozičné a improvizačné. Projekt vznikol na konci roka 2011 s myšlienkou prezentovať hudbu ako výraz, schopný odovzdať ju v maximálne čistej forme bez rámov vnímania. Všetky nálady, emócie a myšlienky môžu byť vyjadrené nakoľko je to možné, v podobe zvuku bez toho, aby boli narušené. V snahe o dosiahnutie tohto cieľa, Miryan Kolev používa gitaru využívajúcu počítačové efekty a niektoré netradičné nástroje a ozvučené predmety využívajúce zvukové efekty.
Jeho koncertná činnosť sa začala rozvíjať na konci r. 2012. Doteraz sa zúčastnil mnohých festivalov a mal aj samostatné vystúpenia v rôznych regiónoch Bulharska a Európy. Vystupoval na Midnight Sun Festival na ostrove Varoy, za polárnym kruhom v severnom Nórsku a vytvoril audiovizuálne predstavenie, spolu s Albenou Baevou v Národnej katedrále v Kodani.

VOIN DE VOIN (Bulharsko)
Žije a pracuje v Sofii a Bruseli. Patrí medzi umelcov Galérie súčasného umenia Sariev, Plovdiv. Je spoluzakladateľom The Institute for performance and theory, spolu so Snezhankou Mihaylovou. Jeho prace boli prezentované na rôznych festivaloch a miestach, ako bienále v Benátkach v r.2015, na Medzinárodnom divadelnom festivale v Melbourne a takisto aj v galériách a v múzeách po celej Európe. Jeho práca je kombináciou predvádzania, inštalácii a sociálnych experimentov. Jeho cieľom je zaviesť nový systém myslenia u divákov, vytvárajúc prostredie, v ktorom splývajú hranice medzi umelcom a divákom.

PARSIFAL (Brusel, Belgicko)
Od určitého času si Parsifal vytvoril priestor na elektronickej scéne v Bruseli a Sofii ako talentovaný spevák a skladateľ. Od štartu hudobného projektu Brussels Pony Club, v spolupráci s producentom a DJ-om DkA v r. 2010, sú jeho vokály zapojené do viacero hudobných projektov. Pomocou jeho kreativity a množstvo kolaborácií sa jeho hlas vypracoval do univerzálneho nástroja, vydávajúceho rôzne zvuky. Má príliš veľa inšpirácie, ktorú je ťažko popísať, keďže ho podnecuje všetko čo vidí, počuje a cíti. Jeho filozofia môže byť vyjadrená citátom Oscara Wildea:” Všetci sme v priekope, ale niektorí sa pozeráme na hviezdy”. Dá sa o ňom povedať, že má hlavu v oblakoch a nohy pevne na zemi.

EMIL DOESN’T DRIVE (klub Jules Verne Sofia) DJ set
EMIL DOESN’T DRIVE sa narodil v Sofii, ale v roku 2004 sa presťahoval do Berlína. Čoskoro si začal kupovať disko, Italo rock, space disko, wave a new beat platne a sám sa učíl, ako kombinovať rôzne zvuky a štýly. O rok neskôr sa stal DJ rezidentom na večierkoch Laserdance v klube 103, kde hral po boku Benji DF Hanobena, Daniela Wanga a Diskokaine. Zároveň začal pravidelne hrať v berlínskych kluboch, takých ako Rio, Cookie’s alebo Tape. V roku 2007, spolu so svojimi priateľmi Cheers Chris a Salto Mortale vytvoril svoje vlastné predstavenie s názvom Mirage a s hosťami, ako sú Jeffrey Sfire, Finn Johannsen, Jonny 5, Laser Magnetic, Intergalactic Gary, Hunee, Prins Thomas, Rob & Zoopsie a s mnohými ďalšími. To je jediné miesto, kde môžete počuť mix Italo, wave, Cosmic, disko, EBM, rock a Afro hudby. Navyše Emil, spolu so Sameheads, nazbieral sily na uskutočnenie niekoľkých vystúpení s neobvyklou koncepciou, ktoré predbehli všetky doteraz uskutočnené vystúpenia tohto typu v Berlíne. Tak tiež hral s umelcami ako Optimo, The Glimmers, Justice , Chromeo, Glass Candy, I-F, Santa Gold a mnohými ďalšími. Ďalej vystupoval v Nemecku, vrátane Salon des Amateurs (Düsseldorf), Erste Liga (Mníchov ) a Golden Pudel Club (Hamburg). Zúčastnil sa radu zahraničných udalosti ako napríklad módny týždeň v Paríži a Kodani a večierkov časopisu Jedno v Sofii. V r. 2011 Emil, spolu so svojim bratom Stan Subpreme, založil v rajóne Neukölln v Berlíne klub a priestor pre umenie s názvom The Zone. To ponecháva veľkú stopu na novom hypster priestore a na mladšiu generáciu v Berlíne. V roku 2014 sa vrátil do Sofie, kde spolu s kamarátmi LubriKante a Niki Phoenix, otvoril klub Jules Verne, s myšlienkou pomôcť vývoju hudobnej a umeleckej scény v meste. Klub sa rýchlo stal najlepším underground miestom v Sofii.

Vstupné 7,- eur

bulgarite.sk © 2015-2018 Всички права запазени.